Više od stotinu članova iz tri sekcije gradskog hora večeras je pred mnogobrojnom publikom u Prijedoru održalo cjelovečernji koncert na Trgu majora Zorana Karlice.

Riječ je o tri sekcije gradskog hora i to najmlađi uzrast pčelice, starosti do osam godina, potom juniori od petog do devetog razreda osnovne škole i seniori, od prvog razreda srednje škole i dalje bez starosnog ograničenja.

Predsjednik Udruženja Gradski hor Prijedor, koji je i dirigent Aljoša Novaković, rekao je novinarima da je koncert pratilo 58 zemalja budući da je ovaj hor jedini iz BiH odnosno Međunarodni festival horova “Zlatna vila” član Evropske horske asocijacije.”

– U odnosu na prošlu godinu imamo mnogo bogatiji i zabavniji program uz instrumentalnu pratnju, a tu su i dvije solističke tačke odnosno nastup dvoje harmonikaša, a riječ je o talentovanim učenicima muzičke škole – Sari Rodić i Nikoli Novakoviću – rekao je Novaković.

Na repertoaru bila je i popularna filmska muzika, aranžmani stranih programa, domaćih autora, narodnih djela i obrade poznatih svjetskih pop i rok hitova.

Koncert je bio dio pograma ovogodišnjeg “Prijedorskog ljeta kulture”.

Autor: SRNA/RTRS