U okviru kampanje “Lako je brzinu smanjiti” koja se u Srpskoj provodi do 30. septembra u Prijedoru je danas akcenat bio na bezbjednosti motociklista. Predstavnici Policijske uprave i članovi moto-klubova iz Prijedora građanima su dijelili promotivni materijal, a motocikistima je skrenuta pažnja da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim i registrovanim motociklima, da nose zaštitnu opremu i da brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju na kolovozu.

Vozačima motornih vozila savjetovano je da prilikom učestvovanja u saobraćaju obrate pažnju na kretanje vozača motocikla i mopeda i da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

U toku ove godine, na području Policijske uprave Prijedor evidentirano je 30 saobraćajnih nezgoda u kojima su učetvovali motociklisti i biciklisti. Vodeći uzrok tih nesreća je neprilagođena brzina.

Ovu akciju podržao je i Savjet za bezbjednost saobraćaja grada Prijedora. Kampanja “Lako je brzinu smanjiti” će trajati do 30. septembra, a provode je Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, Auto-moto savez RS sa 49 Auto-moto društava i lokalne zajednice.

Izvor: kozarski