Na društvenoj mreži Tviter gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković se proziva uveliko, jer je zaprijetio poskupljenjem iako je ranije obećao besplatan prevoz

“Gradonačelniče, ti ne znaš kako je nemati! Ne poskupljuj nam javni prevoz”, poruka je koja kruži Tviterom.

Iako je Skupština Grada usvojila novi cjenovnik i obavijestila da neće biti poskupljenja karata, gradonačelnik Stanivuković drugačije priča i radi. Iako su iz Gradske uprave najavljivali nikad veći budžet Grada, sada za javni prevoz nemaju više ni marke, poskupljenje bi na leđa građana i ne osjećaju nikakvu odgovornost.

Gradonačelnik ne želi da pronađe rješenje za javni prevoz.

Neven Stanić šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka kaže da je ponudio rješenje za problem sa prevoznicima, tako da se jedan projekat pomjeri za iduću godinu kako bi se skupila novčana sredstva i tako nastavio subvencionisati gradski prevoz, ali da gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću ne odgovara takav prijedlog.

Ukoliko javni prevoz bude obustavljen krivicu će snositi isključivo gradonačelnik i Gradska uprava koji ne sprovode usvojene odluke Skupštine grada, smatraju iz Gradskog odbora SNSD-a.

„Predlaže da građani plaćaju skuplju kartu javnog prevoza kako bi došli do gradskog parka koji bi koštao tri puta više nego subvencija prevoznicima. Banjaluci ne treba populizam nego spremnost da se pomogne građanima. Naša poruka je jasna: NE PREKO LEĐA GRAĐANA! P.S. Nije mu dovoljno savjetnika pa na sastanke poziva predsjednike gradskih odbora političkih stranaka da mu, kako stvari stoje, pokažu kako se radi posao“, poručili su iz Gradskog odbora SNSD Banjaluka.

Podsjećamo, Stanivuković je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao da Grad ne može da preuzme na sebe novo poskupljenje za javni prevoz i da je na snazi odluka da od petka, 1. jula javni prevoz ne postoji u Banjaluci.

Izvor: banjaluckeprice.net