Predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta danas su uručili prigodne poklone gradonačelnika Prijedora ekipama prve pomoći Osnovne škole „Petar Кočić“ i Srednjoškolskog centra, koje su osvojile drugo i treće mjesto u kategoriji Podmlatka i Omladine, na nedavnom Republičkom takmičenju na Palama.

“Veoma smo zadovoljni rezultatima i sama ekipa je veoma složna, međusobno se poštujemo i zadovoljni smo osvojenim mjestom”, rekla je Tea Simić.

Marija Knežević kaže da se za prvu pomoć odlučila po uzoru na stariju sestru, koja je prethodno bila dio takmičarskog tima.

“Dvije godine nije bilo takmičenja zbog pandemije virusa korona, ali sada su se stekli uslovi za nastavak. Drago mi je što sam mogla lično da doprinesem plasmanu Prijedorčana”, rekla je Marija.

Ekipe Podmlatka i Omladine, decenijama ostvaruju najbolje rezultate iz prve pomoći, počev od lokalnog do najvišeg nivoa takmičenja, podsjećaju u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Prijedor, gdje se ponose najnovijim uspjesima prijedorskih učenika. Dodatna satisfakcija su prigodni pokloni gradonačelnika Prijedora.

Zoran Veselinović, sekretar Gradskog odbora Crvenog krsta Prijedor, rekao je da  iz generacije u generaciju edukuju nove kadrove za pružanje prve pomoći, a to znanje je nešto što učenici neće zaboraviti po završetku osnovne i srednje škole, već će im biti dragocjeno i ubuduće.

Izvor: kozarski