Predstavnici Investiciono-razvojne banke Republike Srpske na čelu sa v.d. direktora Draženom Vrhovcem, učestvuju na skupštini Evropskog udruženja javnih banaka (EAPB) koja se, ove godine održava u Milanu.

Pored usvajanja redovnih izvještaja o radu Udruženja i planskih smjernica za naredni period, na dnevnom redu Skupštine je i okrugli sto na temu aktuelnih globalnih dešavanja i izazova.

– Planiran je sastanak sa rukovodstvom EAPB u cilju koordinacije daljih aktivnosti na jačanju saradnje i implementaciji dobrih međunarodnih praksi razvojnog finansiranja.

EAPB okuplja nacionalne i regionalne javne finansijske institucije. Trenutno broji oko 100 članica iz različitih evropskih zemalja, sa tržišnim udjelom od oko 15 odsto. Osnovne aktivnosti Udruženja tiču se lobiranja evropskih institucija prema Evropskoj uniji, razmjene iskustava i informacija te podsticanja na saradnju – saopšteno je iz IRBRS.

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske je u januaru 2012. godine postala članica Evropskog udruženja javnih banaka.

Izvor: Srpskainfo/prijedor24h