ATV donosi Sky prepisku suspendovanog inspektora Mladena Milovanovića sa Petrom Dukićem u kojoj se spominju smijenjeni načelnik Krim policije Danijel Kovačić, samostalni inspektor Predrag Vatreš i šef Odsjeka za krađe vozila Siniša Vukašinović.

U porukama koje Milovanović prosljeđuje Dukiću vidljiva je saradnja sa tri visokopozicionirana pripadnika policije.

Pomenuti policijski službenici pomažu Dukiću za rješavanje njegovih kriminalnih poslova zloupotrebom svojih službenih položaja i uticajem koji imaju u policiji. Između ostalog zaustavljaju istrage!

U jednoj od prepiski inspektor Milovanović obavještava Petra Dukića da policija traga za vozilom koje je on ukrao na području Sarajeva i dovezao u Banjaluku.

Milovanović obavještava Petra Dukića da je šef Odsjeka za krađe vozila Siniša Vukašinović upoznat oko te krađe, kao i da je zajedno  sa načelnikom Kriminalističke policije PU Banjaluka Danijelom Kovačićem i inspektorom Sinišom Vukašinovićem dogovorio „da se policija stiša“ i obustavio dalju istragu policije.

Ukradeno vozilo Audi je na auto otpadu Petra Dukića isječen u dijelove, što je Milovanoviću očigledno poznato, pa ga oslovljava sa „pokojni audi“.

U ostatku komunikacije Milovanović pita Dukića da li je na ukradeni automobil stavljao legalne tablice sa identičnog automobila, jer ga je u tom slučaju gotovo nemoguće otkriti.

U nastavku prepiske Milovanović dalje pregovara sa Petrom Dukićem kako da pomognu oko kupovine BMW-a za inspektora Predraga Vatreša, a jasno je tokom razgovora da je i Vatreš poznat Dukiću jer ga oslovljavaju nadimkom – Peđa.

Inspektor Mladen Milovanović putem Sky aplikacije jasno se daje na raspolaganje Petru Dukiću i poručuje mu da je on tu za „brata“.

U drugoj prepisci do koje se došlo raspakivanjem Sky aplikacije, Milovanović spominje i drugi automobil, ovaj put Mercedes i naglašava da ga niko ništa nije pitao za taj automobil. U toj prepisci, Dukića oslovljava sa „gazda“.

Poslije toga uslijedila je nova prepiska u kojoj Milovanović obavještava Dukića da će ga inspektori sumnjičiti za krađu dijelova automobila „pasat“.

U ovlašćenom servisu rađena je zamjena mjenjača za pasat te je softver otkrio da se radi o dijelovima automobila koji je ukraden.

O tome je obaviješten Interpol, a koji je poslao nalog u MUP Srpske da se provjere te informacije.

Milovanović se zatim sa Dukićem dogovara kada treba doći u policiju i dati izjavu oko toga.

Na kraju je nadležno Tužilaštvo obaviješteno da je obavljen pretres auto otpada koji je u vlasništvu Dukića, ali da nisu nađeni dijelovi ukradenog vozila.

U Sky prepisci se vidi da Milovanović nije samo pomagao Dukiću oko ukradenih automobila, nego je sagovornike obavještavao i o zaplijeni droge.

Naime, inspektor Mladen Milovanović nakon večere sa načelnikom Danijelom Kovačićem, obavještava sagovornika o zaplijeni droge u Bijeljini i ponovo mu se daje na raspolaganje.

Iz ostatka razgovora zaključuje se kako će uz pomoć prijatelja načelnika Krim policije Danijela Kovačića saznati sve što interesuje njegovog sagovornika – između ostalog, od koga je oduzeta droga.

Nakon susreta sa Kovačićem, Milovanović obavještava sagovornika da će i Kovačić „dobiti dio kolača“, a potom mu sugeriše da treba da isprepadaju uhapšenu osobu, pa da se vide i da razrade taktiku.

Mladen Milovanović je bio glavni inspektor Uprave za organizivani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske, a uhapšen je 17. jula 2021 u automobilu sa pripadnikom škaljarskog klana Milošem Božovićem. Milovanović je ponovo uhapšen u akciji „Transporter“ koji je policija izvela sredinom novembra prošle godine, u kojoj je uhapšen i Petar Dukić.

Akcija „Transporter“ je nastavak akcije „Storidž“.  Akcijom „Storidž“ razbijena je ozbiljna kriminalna grupa, a Dukić i Bojan Cvijetić su označeni kao vođe.

Pomenuti Cvijetić je obavljao funkciju savjetnika tadašnjeg ministra bezbjednosti, SDS-ovog, Dragana Mektića.

Podsjećamo, pripadnici MUP-a su prije nekoliko dana u garaži koju je na dvije godine iznajmio Dukić pronašli skupocjeni BMW 7, za kojim je Interpol Njemačke raspisao potragu. U blizini je pronađena i Toyota Land Cruiser koja je ukradena u Sarajevu.

Autor:atv/faktormagzin foto:atv