Delegacija Socijalističke partije Srpske na čelu sa predsjednikom Goranom Selakom, te predsjednikom GO SPS Prijedor Duškom Miletićem danas je položila je vijenac i prislužila svijeće u pomen stradalih boraca i civila na Mrakovici, gdje se obilježavalo 80 godina od Bitke na Kozari i stradanja naroda Kozare i Potkozarja.

Delegaciju su pored predsjednika SPS-a Gorana Selaka i Duška Miletića činili potpredsjednik SPS Maksim Skoko, član Predsjedništva SPS akademik Neđo Đurić, predsjednica Foruma žena Darinka Pejić, predsjednica SPS Gradiška Snježana Gvozden, predsjednica SPS Laktaši Anita Vrančić, potpredsjednik SPS Banjaluka Darko Milošević, te brojni članovi i simpatizeri.

Nakon polaganja vijenaca ministar Aleksandar Vulin pridružio se članovima SPS u Prijedoru na predsjedništvu partije čiji je domaćin bio Duško Miletić.

Sastanak je prošao u izuzetno dobrom raspoloženju i konstruktivnim razgovorima, te je SPS Republike Srpske dobio punu podršku matice Srbije.

Vulin je rekao da Srbi znaju da tamo gdje nemaju svoju državu, svog policajca, profesora, učitelja, ljekara nema pravde za srpski narod, te da će im samo ono što sami stvore sačuvati život i trajanje.

– Svijet se promijenio, ali se zlo nije promijenilo, i potreba velikih da nama malima govore šta da radimo, kako da činimo i koju stranu da izaberemo. Srbi nikad ne biraju pogrešnu stranu, gledajte šta misle i osjećaju i znaćete gdje je pravda i istina – poručio je Vulin.

On je naglasio da su vrijednosti Srba vrijednosti zbog kojih ljudska bića mogu da se nazovu ljudima.

– Srbija koju toliko volimo, nije Srbija koja će zaboraviti gdje su Srbi gdje god da žive, već Srbija koja čuva, pazi i brine, koja nikome ne prijeti i koja će učiniti sve za mir, a za slobodu baš sve – rekao je Vulin.

Izvor: lajna-info