Darko Banjac, predsjednik Narodne partije Srpske, predao je danas u CIK BiH izborne liste za svih devet izbornih jedinica za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Prema riječima predsjednika NPS, koalicija okupljena oko Narodne partije Srpske očekuje da će na predstojećim izborima osvojiti dovoljan broj poslanika kako bi formirala klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

– Narodna partija Srpske na predstojećim izborima nastupa u koaliciji sa Pokretom Uspješna Srpska Zlatka Maksimovića i Prvom Srpskom demokratskom strankom. Koaliciona lista nosi naziv, „Narodna partija Srpske – Darko Banjac – PUS – Prva SDS“ , izjavio je Banjac.

Nosilac liste u Izbornoj jedinici jedan je Darko Banjac, u izbornoj jedinici dva to će biti Rajko Lajić. U Izbornoj jedinici tri nosilac je Branislav Škobo, a u Izborna jedinica četiri Siniša Nikić. Nosilac liste u Izbornoj jedinici pet je Petar Ostojić, dok je nosilac liste u Izbornoj jedinici šest Diko Cvjetinović. U Izbornoj jedinici sedam nosilac liste je Dragan Galić, u Izborna jedinica osam to će biti prof. dr. Radomir Lukić i u Izbornoj jedinici devet nosilac je Jovica Vlatković.

Izvor: Srpskainfo