Spokojan sam pred udarima koji na “Treći put- DNS” ovih dana stižu sa svih strana, i od vlasti i od ostatka opozicije.

Poručio je ovo lider DNS, Nenad Nešić koji kaže da je spokojan zato što zna, kao što znaju i oni koji udaraju, da je Republici Srpskoj posljednjih 16 godina dosta i glavne i sporednih uloga u crno-bijelom filmu SNSD, SDS i PDP.

Oni koji udaraju, kaže Nešić, nisu spokojni jer znaju da “DNS od ključnog faktora promjena, trećim putem, postaje zastupnik većinskog interesa Republike Srpske, koji traži nov pristup i novu energiju u politici”.

– Zato svi iz SNSD, SDS i PDP danas žele da nas ugase. Poslednji u nizu je Bane Borenović. Iznerviran valjda činjenicom da sam rekao istinu – da je nekada bio istaknut glumac crno-bijelog filma i perspektivni ministar u Dodikovoj vladi. Otkrio je Bane i hrabrost. Doduše daleko od čovjeka kojem se obraća, sakriven iza posta na Tviteru. Bane, zašto si hrabar samo na Tviteru? Zašto si Bane jedini lider koji ne smije da izađe na crtu za neku inokosnu funkciju? Budi hrabar, izađi iz kruga osam članova PDP koji te doživljavaju kao lidera i ponudi se za člana Predsjedništva ili predsjednika Republike. Zašto se Bane kriješ iza svojih potpredsjednika ili Nebojše Vukanovića? – rekao je Nešić reagujući na jučerašnju objavu na Tviteru lidera PDP koji je predsjednika DNS nazvao “Dodikovim potrčkom”.

Borenović je napisao kako je Nešić trčao za Dodikom “po briselskim hodnicima, dok ga ovaj nije otjerao”.

Istina je, kaže on, sledeća – “kao što je postojao lažni car Šćepan mali, tako postoji lažni lider Bane Borenović”.

Nešić optužuje Borenovića da nema hrabrosti da izađe pred narod kao lider, ali i za njegove postupke tokom poslednjeg sastanka lidera u Briselu.

– Valjda jer se nisi sjetio Tvitera, prepao si se čelnika EU i njima rekao da ti je sve prihvatljivo. Doduše, rekao si da nećeš zbog Dodika, pred kojim si se uvukao u sebe kao puž u kućicu, nakon što je dreknuo na tebe. Ja sam, Bane, i Dodiku, i tebi, i Mišelu, i Borelju, uvijek, i bez odlaganja, spreman da kažem istinu. A istina je, Bane, da sam ja rekao da je tekst neprihvatljiv. Zbog Republike Srpske, a ne zbog Dodika ili tebe. I da, Bane, hrabar i iskren čovjek kad govori istinu govori je odmah. Кad kažem govori, mislim kaže u lice ili na malo muškiji način od Tvitera. Za to sam kao što znaš uvijek tu. A tu je i većina naroda, neće ispariti. A on će umjesto crno bijele zastave kojom ga ogrćete sebe ogrnuti srpskom trobojkom i Trećim putem DNS – poručio je Nešić.

Izvor: Srpskainfo