Pripadnici Policijske uprave Prijedor kod S.M. iz Prijedora pronašli su i oduzeli pištolj sa pripadajućim okvirom i municijom, a od E.V. su oduzeli vojnu pušku.

Naime, policijski službenici Jedinice Žandarmerije u subotu oko 23,30 časova u ulici Nikole Pašića u Prijedoru kod S.M. pronašli su i oduzeli pištolj marke „Bereta“ kalibra 22mm sa pripadajućim okvirom i municijom, za koji nije posjedovao oružni list.

– S.M. je lišen slobode, a pretresom stana koji koristi, koji je vršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor, pronađen je i oduzet okvir sa municijom kalibra 22 mm – navodi se u saopštenju.

Takođe su službenici Policijske stanice Omarska dan ranije oko 18,40 časova u mjestu Kevljani kontrolisali E.V. iz tog mjesta i tom prilikom pronašli i oduzeli vojnu pušku M48 kalibra 7,9mm.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv osumnjičenih lica biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”, navodi se u saopštenju.