U Priječanima je krajem juna ove godine nastavljena izgradnja glavne saobraćajnice kroz ovo naselje, ali Republička uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske je obišla ovo naselje i utvrdila da za navedene radove na lokalnoj saobraćajnici ne postoji izdata građevinska dozvola, kao ni projektna dokumentacija, saznaje ATV.

Naime, zbog učestalih poziva mještana Priječana, Republička urbanističko-građevinska inspekcija RS obišla je mjesto gdje se izvode radovi na rekonstrukciji lokalne saobraćajnice kroz ovo naselje.

„Inspekcija je na licu mjesta zatekla izvođača radova „Kozaraputevi“ d.o.o Banjaluka. Utvrdili smo da za navedene radove ne postoji izdata građevinska dozvola, kao ni projektna dokumentacija, a to je potvrđeno i od strane predstavnika izvođača“, rekli su iz Republičke uprave za inspekcijske poslove RS.

Rekonstrukcija postojeće saobraćajnice  je u nadležnosti Grada Banjaluka i gradske Urbanističko – građevinske inspekcije.

Podsjećamo, u banjalučkom naselju Priječani je krajem juna nastavljena izgradnja glavne saobraćajnice kroz ovo naselje, a za radove je planirano 650.000 KM.

Planirana je izgradnja 200 metara nove dionice puta, a rok za završetak radova je 120 dana.

Mještani Priječana su potpuno razočarani i ogorčeni na način na koji se radi na izgradnji saobraćajnice, jer kako kažu, radovi su počeli, a radnika danima nije bilo na terenu, sada kada su ponovo nastavljeni, saznaju da za navedene radove ne postoji građevinska dozvola.

Autor:atv, foto: faktormagzin