Nedavna, rekalo bi se, dosta formalna i jedna od stotina radnih posjeta predsjednika Vlade Radovana Viškovića lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, izazvala je toliko rekacija da su se usijale tastaure na relaciji Rajko Dukić, predsjednik Kompanije „Boksit“ i Marko Savić, načelnik opštine Milići. Radovan Višković rodom je iz Milića i radio je u „Boksitu” prije nego što je izabran za premijera, ali niko nije očekivao da će, kao pred svake izbore, Rajko Dukić „upaliti“ u petu, uzeti olovku u ruku i opet iskorititi zvanični sajt milićkog preduzeća za neke svoje lične impresije, obračune i javne rasprave.

Maliciozne tvrdnje

Dukiću su zasmetale izjave nakon pomeutog sastanka u opštini, tačnije podaci koje su iznijeli Savić i Višković o ulaganjima republičkih institucija u Miliće.

Presabrao je Dukić svaku marku koja je došla u ovu lokalnu zajednicu i zaključio da tu neko nekog „laže“.

Onda su na njegovo otvoreno pismo iz Opštine poslali odogovor.

Do detalja su obrazložili svaku marku koju je uložila Vlada i druge republičke institucije i sve to ovjerili potpisima direktora lokalnih institucija koje su dobile budžetski novac, po raznim osnovama.

Onda je opet Dukić napisao odgovor na odgovor otvorenog pisma gdje je uzeo sebi za pravo da se upusti u kvalitet radova završenih poslova, kao i kvalifikacije da li je nešto trebalo uraditi ili ne.

I ovo nije kraj!

Odgovor na odgovor, pismo na pismo i eto posla najmanje sedam dana sekretaricima i raznim referentima u “Boksitu” i opštini Milići.

Poenta cijele priče je, po svemu sudeći, loši odnosi Dukića sa čelnicima lokalne zajednice, načelnikom Savićem u koje je, želio ili ne, sada upleten i Radovan Višković.

I tako do novog pisma.

Autor:faktormagzin