Povodom pisma Kongresa Bošnjaka upućenog američkim zvaničnicima, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da su ostrašćeni, tendenciozni i bezobrazni navikli da vikom i galamom prave pritisak na svakog stranca da bi im ispunili unitarističke političke želje i snove o BiH u kojoj Srbi i Hrvati klimaju glavom i puze pred njihovim političkim ambicijama.

Cvijanovićeva je rekla da je, nažalost, ta njihova privatizacija što domaćih, što pojedinih stranih institucija znala i uspjeti.

Na pitanje Srne da prokomentariše pismo koje je izvršni direktor Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike Selma Porčo uputila zvaničnicima SAD, a u kojem, kako je navela, zahtjeva da predsjednici Srpske zabrane ulazak u Ameriku i da je stave na listu za blokiranje i otkažu sve zakazane sastanke sa njom, Cvijanovićeva je predložila dotičnoj Porčo da piše američkim institucijama da zabrane ulazak njenim političkih perjanicama koje su u svojoj političkoj ili diplomatskoj karijeri dijelili pasoše radikalnim ekstremistima koji su ovdje odsijecali glave i imali veze sa svakim terorističkim aktom u svijetu.

“Nažalost, takvi još rade u institucijama BiH. I još krstare svijetom i motaju se po institucijama mnogih država samo s jednim ciljem da pričaju protiv Republike Srpske i njenih zvaničnika”, rekla je predsjednik Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da je u funkciji zaštite tih pojedinaca i skretanja pažnje sa tog mračnog imidža BiH i ova pisanija Kongresa Bošnjaka.

Autor: SRNA/ATV