Radio-televizija Republike Srpske je ove nedjelje četrnaestu emisiju ljetnjeg serijala ” Karavan” emitovala sa Trga majora Zorana Karlice u Prijedoru.

Ovo je drugi put da “RTRS Karavan” dolazi u Prijedor što je bila prilika da se kroz višečasovni i raznovrstan program sa brojnim zanimljivim gostima iz raznih oblasti predstavi naš grad.
Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor bio je gost ovog programa i tom prilikom zaželio ekipi RTRS dobrodošlicu u Prijedor te zahvalio što je grad Prijedor dobio priliku da se predstavi na ovaj način. Govoreći o funkciji gradonačelnika koju obavlja, Javor je rekao da je za njega to velika čast i privilegija.

” Svaki dan je izazovan i nosi nešto novo, nešto drugačije, ali kada uradite nešto kvalitetno za lokalnu zajednicu, za svoje sugrađane, kada riješite neke dugogodišnje probleme , čovjek se osjeća ispunjeno i zadovoljno”, rekao je Javor.
On je dodao da je rad u Gradskoj upravi od početka godine krenuo intenzivno i da se obistinilo ono što je i najavljeno, da će se raditi u kontinuitetu.
” Radili smo dosta na infrastrukturi, dosta putnih pravaca je asfaltirano i to je ono što su naši sugrađani od nas očekivali i čekaju nas i dalje krupni projekti”, rekao je Javor.
On je nabrojao samo one koji , kako je rekao zaslužuju da budu pomenuti, a među kojima su izgradnja dječijeg vrtića za koju je završena projektna dokumentacija i da je to projekat koji će podržati Vlada Republike Srpske i predsjednica Republike Željka Cvijanović.
” Grad je obezbijedio dio sredstava, zemljište, projektnu dokumentaciju i uskoro očekujemo raspisivanje tendera. Tu je početak realizacije projekta izgradnje nove savremene bolnice, a tu je i niz projekata koji su nam prioritet i koje želimo što prije realizovati. Fokus ćemo staviti na Omarsku gdje ćemo uz pomoć Vlade Republike Srpske realizovati neke projekte kao što je završetak radova na objektu sportske dvorane gdje smo uz pomoć Vlade obezbijedili 2 miliona KM, a tu je i početak izgradnje kanalizacije te podrška FK Omarska i izgradnja terena sa vještačkom travom”, rekao je Javor.
On je za grad Prijedor najavio daljnju rekonstrukciju pojedinim saobraćajnica te ulica u naselju Pećani., uređenje obala rijeke Sane te najavio bogate kulturno-sportske sadržaje do kraja ljeta.
Ministar trgovine i turizma Suzana Gašić govorila je o turističkoj ponudi grada kao i da će i turistički radnici iz ovog grada učestvovati u projektu turističkih vaučera.
” Prijedor ima šta da ponudi i tokom ljetnih vrućina i tokom zime , a brojni sadržaji daju puno povoda da gosti posjete Prijedor tokom cijele godine”, rekla je Gašićeva.
U ovom programu gostovali su i predsjednica Udruženja likovnih umjetnika Prijedora Milica Tošić, predsjednik Udruženja ” Čuvari Sane” Milan Sadžak, članice Kola srpskih sestara, članovi Klastera ” Una-Sana”, muzejski savjetnik Vedrana Adamović, Plantaže Demirović , Ugostiteljsko-ekonomska škola, Klub ekstremnih sportova ” Albatros”, Plantaže borovnice Stojaković,pčelar Mile Knežević, Udruženje voćara ” Prijedor”, Plantaža Crnobrnja,Pčelarstvo Radaković i mnogi drugi.
Karavan RTRS-a će ove godine obići 30 destinacija, i tako na simboličan način dati doprinos obilježavanju tri decenije postojanja i rada javnog servisa.

Izvor: prijedorgrad