-Hrvatska će i ove godine da slavi „Dan pobjede i domovinske zahvalnosti“.
Zapitaju li se ikad pogledi zaslijepljeni mržnjom prema svemu što je srpsko koga su pobijedili? Sramota Hrvatske veća je od najveće planine i dublja od najdubljeg mora.
200 000 prognanih, 200 000 staraca, žena i djece koji su umakli ustaškim mecima, bombama, noževima i bajonetima. Zemljoradnici, domaćini, čestiti i časni ljudi koji su samo zato što su Srbi stravičnu cijenu platili i u drugom svjetskom ratu, a onda su 50 godina kasnije zauvijek protjerani sa svojih vjekovnih ognjišta.
Pogleda li ta „časna“ Hrvatska, članica Evropske unije kako sada izgleda, postali su pustoš od zemlje baš onakvi kakva im je duša. Nikada nećemo zaboraviti kolone izbjeglica i jauk srpskih majki- poručio je Duško Miletić predsjednik GO SPS Prijedor.
Ove godine 4. avgusta će se i u Novom Sadu, gradu koji je prihvatio najveći broj izbjeglica obilježiti godišnjica velikog stradanja srpskog naroda, dan koji ni Republika Srpska i Srbija nikada neće zaboraviti.
-Prijedor je bio grad koji je prihvatio prvi i svaki naredni talas izbjeglica, djecu koja nisu znala gdje su im majke i očevi, starce suznih očiju i jauke koji će zauvijek ostati urezani u sjećanje svakog od nas. Oni koji su ostali na svojim ognjištima većinom ni do danas nisu nađeni, što samo znači da su ustaše završile svoj krvavi pir započet davno u prošlosti. Oluja je jedna od najvećih tragedija srpskog naroda s ove strane Drine. 27 godina istina traži svoj put, 27 godina laž caruje nad istinom,27 godina tijela ubijenih nisu nađena. Ne možemo i nikada nećemo zaboraviti, dodaje Miletić.

prijedor24h