Da li performansima gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković želi skrenuti priču o najskupljoj karti za javni prevoz u regionu?

Vanrednom linijom gradskog saobraćaja došao je pred zgradu SNSD-a i održao konferenciju za novinare.

Za poskupljenje optužuje bivšu vlast, a penzionerima i dalje obećava besplatan prevoz.

Danas je, kako i sam kaže, bio u više funkcija, između ostalog, tužilac i sudija.

Kako se bliži predizborna kampanja, počinju i politički performansi. Iako više nije u lokalnoj opoziciji , gradonačelnika Draška Stanivukovića to ne sprečava da osmisli novi način kako da skrene pažnju birača.

Ovaj put simbolično, gradskim autobusom došao je pred zgradu SNSD-a sa željom da pokuša sa sebe da skine odgovornost zašto Banjalučani plaćaju najskuplju kartu za gradsku vožnju, optužujući za to bivšu gradsku vlast.

Za Stanivukovića najveći krivac za poskupljenje karata gradskog prevoza je Srđan Amidžić bivši zamjenik gradonačelnika koji je kako kaže prije dvije godine potisao nepovoljan ugovor sa prevoznicima.

– Potpisao ugovor koji glasi kada cijena goriva poskupljuje toliko i toliko cijena karata se povećava za toliko i toliko – rekao je gladonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Odbornik SNSD-a Srđan Amidžić smatra da Stanivuković Banjalučanima ovim optužbama baca prašinu u oči i pokušava da sa sebe skine odgovornost za najskuplji gradski prevoz u regionu. Takvi ugovori su tvrdi uvijek potpisivani,ali kaže da je bilo načina da se ne zavlači ruka u džep građana.

– U svim većim gradovima postoje subvencije za prevoznike – dodao je Amidžić.

U SNSD-u kažu da je bez obzira na performanse nedopustivo lijepljenje fotografija na javnim mjestima i stavljanje mete na čelo bilo kome. Ovim, kažu, gradonačelnik želi da sakrije svoja neispunjena obećanja.

– Sram vas bilo što ste obećali da ćete se voziti gradskim prevozom a vozite se gradskim prevozom samo kada ponovo ne rješavate probleme Banjalučana nego se bavite jeftinim političkim manipulacijama a dolazite u bijelom odijelu – rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Među prozvanima na Stanivukovićevom autobusu današnje vanredne linije je i fotografija predsjednika banjalučkog SNSD-a i generalnog direktora UKC-a Republike Srpske Vlade Đajića.

– Iza mene su djela, a iza njega upropašten grad – navodi Đajić.

Iako je sam priznao da je danas došao u više funkcija, Stanivuković je pred mikrofonima, čini se, imao kontradiktorne izjave. U jednom trenutku kaže da nije ni sudija ni tužilac niti presuđuje dok u drugom poručuje da je autobusom krenuo da hapsi.

I dok gledamo nove performanse ostaju stari problemi. Skupa vožnja, neuslovni autobusi. Sirene treba da budu uključene.

Kako Kovačević smatra treba da ukažu na to šta je obećano, a nije ispunjeno, a ne da ometaju sagovornike na konferenciji za novinare i stvaraju buku na ulicama.

– Penzioneri imaćete besplatne karte – ponovo tvrdi gradonačenik.