Raskol u opoziciji ovog ljeta dostigao je vrhunac. Nakon posljednje objave trebinjskog SDS-a na društvenim mrežama, gdje najavljuju skup SDS-a, PDP-a i partnera u Trebinju, postalo je jasno da su jednom od “najbitnijih partnera” okrenuli leđa. Shvatio je to i sam, dojučerašnji saborac, Nebojša Vukanović koji ih je oštro napao putem svog bloga.

Lider liste “Za pravdu i red”, očigledno ljut i razočaran u one u koje se uzdao, putem svog bloga oštro ih je osudio.

“Da li zbog nepoštovanja, prezira, želje za omalovažanjem, pokušaja smanjenja značaja ili nekog drugog razloga, ali čelni ljudi i funkcioneri SDS-a i PDP-a već duže vremena, najmanje nekoliko mjeseci, ne žele da u javnom nastupu u bilo kom kontekstu spomenu Za pravdu i red – listu Nebojše Vukanovića, niti da nas pozovu na neki događaj i skup koji organizuju, iako smo u Trebinju uvijek protekle 4 godine zvali kolege iz opozicije na sve akcije, proteste, okupljanja koja smo inicirali”, naveo je Vukanović.

Vukanović ističe da njegova partija i on nisu trgovci, te da za zatraženih 40.000 glasova podrške od strane SDS-a i PDP-a zaslužuju bar minimum poštovanja i uvažavanja.

“Nije baš prirodno da SDS-u i PDP-u dajemo sve, najmanje 30.000 do 40.000 glasova za Jelenu Trivić i Mirka Šarovića, biračke odbore u pojedinim mjestima, podršku u odbrani izborne volje građana, posebno u Hercegovini, Zvorniku i Birču, otvorenu javnu promociju i podršku u javnim nastupima i medijima koje kontrolišemo, a da sa druge strane ne možemo dobiti bar minimum poštovanja i uvažavanja”, naveo je on.

Podsjećamo, od prethodnog izolovanja Vukanovića od strane opozicije nije prošlo ni mjesec dana.

Sredinom jula, SDS i PDP su odstranili Vukanovića sa protesta u Višegradu.

Izvor: ATV