ПРИЈЕДОР, 10. ЈУНА /СРНА/ - Градоначелник Приједора Слободан Јавор обраћање новинарима у Приједору након обиласка поплављених подручја.

Dokapitalizacija je priča protiv koje lokalna zajednica nema ništa, međutim, zemljište i objekti koje koristi RŽR “Ljubija” treba da se izuzmu iz tog procesa, kaže za ATV gradonačelnik Prijedora.

Upravna zgrada ili pogon da, ali sve ostalo ne može da budu dio tog procesa, kažu i u Pravobranilaštvu. Za Slobodana Javora stvar je jasna.

“Izrazili smo želju da pojedina preduzeća, ustanove, na kojima se vodi RŽR, oni su dobili to zemljište nekada davno na korišćenje, i mi smo izrazili želju da sve to što je dato njima na raspolaganje da pripadne lokalnoj zajednici. To je bila tema prethodnih dana, smatramo da je dobra odluka da se dokapitalizuje RŽR, da pokrenemo rudarstvo u našem gradu ponovo, da oživimo Rudnik Ljubija, samim tim da ljudi dobiju posao i smatramo da je dobra odluka s tim što želimo da se zemljište koje je dato na raspolaganje RŽR-u izuzme iz ove dokapitalizacije”, kaže gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

Izvor: ATV