– Tvita Borenović da sam ‘treći ljiljan’. Nisko i primitivno! I to od čovjeka koji je dva dana pred izbore u Prijedoru dijelio ideje sa Bakirom Izetbegovićem i Mirkom Šarovićem u TV emisiji koja je Dodiku poklonila Prijedor. Dragi Brano, saberi se čovječe jer zna Srpska, poručio je lider DNS Nenad Nešić predsjedniku PDP Branislavu Borenoviću.

On je dodao da se ozbiljni lideri ozbiljno bave politikom.

“Zar za tolike godine ama baš ništa nisi naučio od Mladena Ivanića? Lidera ne čine pljuvačne žlijezde nego znanje, umijeće, razumijevanje političkih procesa i sposobnost kreiranja političkih vizija i ciljeva. Ali tebi je sve to strano, zato si lažni lider i kralj kompenzacije”, dodao je Nešić.

On je svog “kompenzacionog prijatelja”, kako je nazvao Borenovića, podsjetio da “nije Nenad Nešić srušio Vladu SDS-a da bi ustoličio Dodika za premijera i on bio njegov ministar”.

“To ste uradili ti i PDP, zajedno sa SDA, da bi ti bio Dodikov ministar. I ko je onda ljiljan, Brano?”, upitao je Borenović.

Nešić je lidera PDP dalje upitao da li i o Mladenu Ivaniću misli da je izdajnik i ”Bakirovac” samo zato što su za njega glasali i Bošnjaci?

“Za razliku od tebe, ja ne mislim da je Ivanić ‘ljiljan’ i mislim da je bio dobar član Predsjedništva BiH. Vidiš prijatelju, Bošnjaci su glasali za Ivanića kao člana Predsjedništva. Poslanici SDA su 2010. godine podržali Ivanića i za delegata u Domu naroda. Četiri godine kasnije, podržali su Dušanku Majkić. Birali su i vas iz PDP, kao i ove iz SNSD, samo nas iz DNS nikada nisu birali”, naglašava Nešić i dodao:

“Zar vi iz PDP-a niste beskompromisni borci protiv kriminala i korupcije? Znaš li neupućeni lideru kolika je šteta nanijeta budžetu opštine jer se iz njega plaćaju odštete za nezakonite smjene i premještaje zaposlenik, mahom naklonjenih SDS-u? Da li te doktorica informisala o nezakonitoj gradnji, nepotizmu, zloupotrebama regulacionih planova? Znaš li kako na opštinskom zemljištu i pod kojim uslovima niču privatne solarne elektrane? Misliš li da sve to treba tolerisati Srđanu Rankiću da bi ‘tvoja’ doktorica upravljala Domom zdravlja? Zar glas 3.000 Srba u Bratuncu, među kojima gotovo da nema onog koji nije osjetio zločine Nasera Orića, za tebe nisu Srbi? Srami se”, istakao je Nešić.

Za kraj, Nešić je upitao Borenovića da li direktore iz DNS-a ili one iz PDP-a, čuva SDA iako im je mandat davno istekao?

“Ko je išao kod Bakira Izetbegovića da dogovara vlast nakon izbora? Ti ili ja? Da li sam ja tebe ili ti mene pitao hoću li poslanik DNS-a biti peti poslanik nakon oktobra, da formiramo Savjet ministara sa SDA? Ko je sa Bakirom dogovarao vlast SDS, PDP i SDA? Ti ili ja? Ko nije htio ili smio pokrenuti inicijativu za smjenu Bisere Turković? Ko tri godine nije nijednu kritiku izrekao na račun SDA? Vi iz ostatka opozicije ili ja?”, upitao je Nešić.

Izvor: banjaluka.net