Član Glavnog odbora SNSD-a Saša Aulić istakao je da Vukotu Govedaricu ne treba preozbiljno shvatati, jer je riječ o osobi koja će ostati upamćena po tome što se na banjalučkom Trgu Krajine samoproglasila za predsjednika Srpske, uprkos izbornom porazu.

– Iste večeri i Јelena Trivić zaklela se da neće ući u Narodnu skupštinu Republike Srpske, ali je i to obećanje ubrzo iznevjereno. Govedarica, zajedno sa Trivićevom i drugim vođama opozicije, ostaće upamćen i po besramnom korištenju porodične tragedije u predizborne svrhe, u čemu je učestvovao 2018. godine – rekao je Aulić.

On je ocijenio da jedino u čemu je Govedarica dosljedan jeste širenje lažnog predizbornog optimizma koji služi za samoohrabrivanje opozicije koja je svjesna sopstvenog imidža i raspoloženja građana.

– I tada je, kao i danas, na sva zvona govorio o ubjedljivoj pobjedi opozicionih kandidata, o navodnom strahu i panici u SNSD-u, kao i o neminovnom porazu. I tada su, kao i danas, imali svoja istraživanja na osnovu kojih su mogli naslutiti ishod, baš kao što mogu i danas, samo što rezultate ne smiju da saopšte javno – rekao je Aulić.

Ipak, istakao je Aulić, najsmiješnije od svega je slušati kako se Milorad Dodik, koji je 2018. osvojio 370 hiljada glasova, boji duela sa Јelenom Trivić koja je u Narodnu skupštinu Republike Srpske prošla sa kompenzacione liste i pet hiljada glasova.

– Ako je i od Govedarice, previše je! – zaključio je Aulić.

Autor: SRNA/RTRS