Bolje upućeni u zbivanja u PDP-u i SDS-u ovih dana složno ističu da je na sceni novi odnos snaga i moći unutar opozicionog bloka. Dok je do 4. jula i zvanične predaje listi sa imenima kandidata na sceni bila koalicija Jelena Trivić – Branislav Borenović, i to samo sa jednim jasnim ciljem – eliminacijom Draška Stanivukovića kao kandidata, tako se od trenutka predaje listi situacija potpuno promijenila.

Onog momenta kada je obezbijedila predaju svog imena kao kandidata, a Stanivukovića spriječila da se kandiduje, i nakon što je onemogućila da se bilo ko od Draškovih i kadrova Miloša Stanišića stavi na listu PDP-a u Bijeljini, Trivićeva je očigledno zaključila da je od Borenovića dobila šta joj je trebalo i potpuno ga isključila iz daljih kombinacija.

Osim svog uskog kruga poslušnika, među kojima je i portparol PDP-a Anja Petrović s kojom se Trivićeva bukvalno fizički potukla prije par godina, Jelena Trivić je unutar PDP-a ozbiljnu komunikaciju zadržala samo sa Mladenom Ivanićem i to isključivo zbog njegovih veza sa stranim faktorom.

Novi krug saradnika i prijatelja Trivićeve je u SDS-u na koji se ona potpuno orjentisala.

Lokalni odbori PDP-a u mnogim mjestima često posljednji saznaju da će Trivićeva biti na njihovoj teritoriji, jer je sve već dogovoreno preko SDS-a.

Trivićeva je potpuno okrenuta ka Milanu Radoviću i Mirku Šaroviću, a javna je tajna da od Radovića zavisi i finansijski i obavještajno.

Krug poštenjačina u koji se Trivićeva uklopila tako čine Mirko Šarović, Darko Babalj, Bojo Gašanović, Njemanja Vasić. Potpuno je jasno koliko su realna obećanja Trivićeve o nekoj poštenoj Vladi koju će ona formirati kad je ovakvim likovima već obećala svu vlast, prenosi Faktor magazin.

Izvor: faktormagazin/banjaluckeprice.net