Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Mirku Šaroviću džaba samoreklamiranje kada se o njegovoj podaničkoj politici sve zna.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Šarovića da predsjednik Srpske nije ni lider ni kreator politika, nego, kako kaže, puki izvršilac, Cvijanovićeva je odgovorila da je tačno da je donosilac i izvršilac odluka, ali u okviru institucija Republike Srpske, za razliku od Šarovića koji sprovodi odluke međunarodnog faktora u BiH i sarajevskih političkih partija.

Cvijanovićeva je naglasila da je Šarović “lider za pomilovanje osuđenih kriminalaca i sakupljanje neprijavljenih nekretnina”.

Prema njenim riječima, on će ostati upamćen kao omiljeni sarajevski ministar koji je u Narodnoj skupštini Republike Srpske prijeteći kažiprstom vikao da ga odluke institucija Srpske ne obavezuju.

– To je jedini političar iz Srpske koji je otvoreno najavio da ne bi proslavljao Dan Republike, jer se time iritiraju bošnjački ekstremisti. U njegovo liderstvo kojim se hvali ne vjeruju svi ni u SDS, kojim rukovodi – istakla je predsjednik Republike.

Osim toga, dodala je Cvijanovićeva, Šarović je neprikosnoveni lider po broju nekretnina i po tom pitanju ga je teško sustići.

Autor: SRNA/Srpskainfo