Ako Mirko Šarović kaže da nisi “ni lider, ni kreator politika”, a vjerovatno misli da on to jeste, zaboravljajući da redovno gubi izbore i u ulici u kojoj stanuje, pod uslovom da nije u Beogradu, onda si sigurno na pravom putu, poručio je član Glavnog odbora SNSD Srđan Šekara reagujući na današnju izjavu lidera SDS Mirka Šarovića.

Šekara dodaje da je to ujedno i objašnjenje Šaroviću zašto, srećom po Srpsku i srpski narod, kako navodi, nije “u poziciji” da donosi odluke.

“Pogotovu ne onakve kakve je donosio za svog vakta na vlasti koji mu je oročio narod, poslavši ga u opoziciju iz koje su ga povremeno, kao svog najministra ‘čupali’ prijatelji iz političkog Sarajeva”, naglašava Šekara.

Osvrnuo se i na komentar lidera SDS vezan za predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović.

“Željka Cvijanović je suviše iskusan i mudar političar, koji neće gubiti vrijeme i energiju da bi se i osvrtao na to kako je kvalifikuje njen politički rival i oponent, jer je svjesna da je to njegova slabost, a ne bilo kakva snaga koja obećava. Njen put je čist, političkom Sarajevu ne duguje ništa i vode je isključivo i samo ljubav prema narodu i Republici Srpskoj, čije interese i volju će znati da zastupa i kao srpski član Predsjedništva BiH”, zaključuje Šekara.

Izvor: banjaluka.net