Jelena Trivić obrušila se ovaj put na bankare. Tvrdi da je u svijetu bankarstva robovlasničko društvo i da zaposleni rade i po 12 sati, a da za to nisu plaćeni. Otišla je Trivićeva i korak dalje pa zaprijetila da će banke, kada ona bude predsjednik imati 15 dana da zaposle nove radnike ili reorganizuju posao. Zaboravila je Trivićeva da joj je ta funkcija na dugom štapu ali je to nije spriječilo da najavi da će u banke koje ne ispune njene zahtjeve redovno svraćati tužioci i inspektori.

“Veliki broj građana koji rade u bankama žalio mi se na robovlasničke odnose koji vladaju u istim. Naime, većina radnika radi po 10-12 časova (šest dana u sedmici) pri čemu nisu plaćeni za prekovremeni rad. Ovom prilikom poručujem direktorima banaka u Republici Srpskoj da će po okončanju predstojećih izbora dobiti rok od 15 dana da prime nove radnike ili da uz reorganizaciju usklade posao sa Zakonom o radu, oni koji to ne učine mogu očekivati da će ih po isteku tog roka svakodnevno posjećivati nadležni inspektori i javni tužioci”, napisala je Jelena Trivić.

Jedino tačno od svega što je Jelena Trivić rekla jeste da je u bankama ima veliki broj zaposlenih. Baš zato političari pokušavaju do njih da dopru kažu iz Nove banke. Četrdeset radnih sati sedmično kod njih se kažu, i te kao poštuje, pa Trivićkine tvrdnje ne stoje.

“Veliki broj ljudi je zaposleno u bankama i taj broj je sigurno interesantan za bilo koju političku partiju i da se njima političari obraćaju. Ja sam negdje to pročitao i prošetao centralom, posle 4,oko pola 5 mislim da sam ja bio jedini koji je  radio osim portira”, kazao je Siniša Adžić, predsjednik Uprave Nove banke.

Da je neko ostao poslije 16 časova ne pamte ni u MF banci. Po zakonu o radu, radna sedmica može biti do 40 sati, toga se kažu i pridržavaju.

“Mi imamo u skladu sa Zakonom ugovore o radu i radnu sedmicu i toga se pridržavamo tako da ne,pogotovo ono 12 sati ne znam da je iko ikad kod nas toliko radio”, istakao je Bojan Luburić, predsjednik Uprave MF banke.

Iz banaka su pozvali Jelenu Trivić i da decidno navede koje su to banke, koje po njenim sazananjima navodno krše Zakon o radu, a ne da ih sve proziva zarad političkih poena.

Pozvali su i Jelenu Trivić da navede o kojim bankama je riječ jer njene optužbe ne stoje kada je riječ o ovoj banci.

Izvor: ATV