Predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske i osam lokalnih zajednica potpisali su u Banjaluci ugovore o izgradnji terena sa vještačkom travom.

Ugovore sa Fudbalskim savezom Republike Srpske potpisali su gradonačelnici Doboja (Boris Jerinić), Prijedora (Slobodan Javor), Trebinja (Mirko Ćurić), Zvornika (Zoran Stevanović) i Laktaša (Miroslav Bojić), načelnici opština Foča (Milan Vukadinović), Nevesinje (Milenko Avdalović), Pale (Boško Jugović), te predstavnik PFS Banjaluka Darko Ljubojević.

,,Drago mi je da smo danas okončali proceduru za izbor devet sredina gdje ćemo raditi terene sa vještačkom travom. Posebnu zahvalnost dugujemo svim načelnicima i gradonačelnicima, opštinama i lokalnim zajednicama, te predsjednicima područnih saveza bez koji ovo ne bi bilo moguće. Drago mi je da smo u godini jubileja, kada FS RS proslavlja 30 godina, uspjeli da počnemo sa jednim ovakvim projektom koji će sigurno u budućnosti donijeti puno dobrog za fudbal u Republici Srpskoj. Činjenica je da nećemo stati sa ovim, već ćemo nastaviti na ovome da radimo, ali je najvažnije bilo da počnemo ovaj projekat i to smo danas uspjeli”, rekao je predsjednik FS RS Vico Zeljković na konferenciji za novinare.

Ugovore je potpisalo osam čelnika opština i gradova u Republici Srpskoj, dok je ispred Banjaluke, umjesto gradonačelnika Draška Stanivukovića, to učinio prvi čovjek Područnog fudbalskog saveza Darko Ljubojević.

,,Iako nije moje da o tome pričam jer se držim isključivo fudbala, moram da kažem da ovo danas pokazuje jednu nesposobnost gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, koji nije našao za shodno da se prijavi na jedan ovakav projekat i da Banjaluka dobije jedan ovakav teren. Međutim, cijeneći Banjaluku i sve što taj grad znači u fudbalskom smislu, uspjeli smo da pronađemo drugi modus i preko PFS Banjaluka ćemo da uradimo taj teren”, rekao je Zeljković.

Izvor: banjaluckeprice.net