Višečlana porodica Badnjar iz Tjentišta uskoro bi, zahvaljujući Miloradu Dodiku srpskom članu Predsjedništva BiH i opštini Foča trebalo da dobije krov nad glavom.

Naime, ovoj porodici koja živi u nehumanim uslovima Dodik je obećao pomoć u rješavanju stambenog pitanja.

Porodici Badnjar pomoć znači mnogo. Kako kažu, trenutno žive u jako teškim uslovima.

“Živimo u opštinskoj zgradi koja nema ni ono osnovno za život. Krov prokišnjava, zidovi samo što se nisu urušili, kupatila nemamo. Uslovi u kojima živimo su jako loši. Zaista ne znam kako bismo s djecom ovdje preživjeli zimu”, kaže Njegoš Badnjar.

Uprkos teškim uslovima njihov dom je bogat dječijim osmjesima. Od jutra do večeri kuća je ispunjena dječijom pričom i igrom. Porodica Badnjar ima pet kćerki, a novog člana porodice trebalo bi da dobiju za nekoliko dana.

Vrijedne, marljive učenice, djevojčice pomažu roditeljima u kućnim poslovima.

Kako bi imale srećno i bezbrižno djetinjstvo, a potom i kvalitetne uslove za život neophodan im je krov nad glavom, što će zahvaljujući srpskom članu Predsjedništva BiH uskoro biti riješeno.

“Supruga i ja se borimo, radimo, od posla ne bježimo, ali stambeno pitanje nismo mogli riješiti. To je ipak veća investicija u koju samostalno nismo mogli ući. Ja radim u Nacionalnom parku, a predsjednik Dodik mi je obećao da ću dobiti i stalno zaposlenje, tako da se naši snovi polako ostvaruju”, kaže Njegoš.

S obzirom na to da žive na selu, porodica Badnjar se bavi i poljoprivredom.

“Imamo nekoliko krava. Mlijeko prodajemo mljekarama koje su nam izašle u susret oko nabavke mašina i junica. Pošteno radimo i želimo da hranimo svoju porodicu samo nam još nedostaje krov nad glavom, za koji se nadamo da će uskoro biti riješen zahvaljujući predsjedniku Dodiku”, ističe on.

Djevojčice idu u školu, bliznakinje sad kreću u prvi razred osnovne škole u Tjentištu, a tri starije kćerke idu u školu u Foču.

Nadaju se, kažu, da će predstojeću zimu dočekati u novom domu.

Dodik je juče najavio da je prvi zadatak obezbijediti zemljište, zatim slijedi izrada projekta, pa gradnja kuće.

“Želim da se u ime svoje porodice i u svoje lično ime zahvalim Miloradu Dodiku što je odlučio da nam pomogne i što će omogućiti da moja djeca u budućnost koračaju lakše. Sad vidimo da nismo sami i zaboravljeni”, rekao je Njegoš Badnjar.

Izvor: banjaluka.net