Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije zahvalio se večeras vjernicima koji su se okupili i učestvovali u litiji, u Trebinju, a povodom krsne slave grada Preobraženje.

“Hvala Svetom Vasiliju koji nas je okupio sve ovdje. Pripala mi je čast i privilegija da vas sve pozdravim, da vas sve blagoslovim, sve vaše prijatelje i porodicu. Neka vas prati blagoslov. Pozdravio bih naše goste, princa Filipa i princezu Danicu Karađorđević i princa Stefana koji su tu već treću godinu uzastopno, sa nama je predsjednik i član Predsjedništva Milorad Dodik i on ne zaboravlja Hercegovinu, iako nas je malo, predsjednik Dodik zna da smo važni za srpski narod, sa nama je i predsjednik Vlade Srpske gospodin Višković, neka vam je blagosloven dolazak”, poručio je u besjedi episkom Dimitrije.

Podsjećamo, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prisustvovali su u Trebinju prazničnoj večernjoj službi u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg povodom krsne slave grada i Crkvene opštine Trebinje – Preobraženja Gospodnjeg, a prethodno su se u Trebinju sastali sa njihovim preosveštenstvima vladikom Dimitrijem, mileševskim Atanasijem i humskim Јovanom.

Izvor: ATV