Gradonačelnik Prijedora, Slobodan Javor, sa svojim saradnicima, u Gradskoj upravi Prijedor održao je radni sastanak sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske, Suzanom Gašić i predstavnicima “Autoputeva Republike Srpske” d.o.o. Banja Luka. U ime javnog preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”, sastanku su prisustvovali vršilac dužnosti direktora mr Slobodan Stanarević, vršilac dužnosti izvršnog direktora za pravne poslove Siniša Gavrić, stručni saradnik za nabavke po međunarodnim procedurama Davor Vučković i šef kabineta direktora Brankica Sičanović.

Tema sastanka bila je početak realizacije projekta autoputa Banja Luka-Prijedor, koji je najavljen za početak septembra. V. d. direktora “Autoputeva Republike Srpske” informisao je prisutne da su ostvareni uslovi za početak radova na prvoj fazi izgradnje, koja se odnosi na dva i po kilometra za koja je riješena eksproprijacija.
Autoput Banja Luka – Prijedor biće dug 40,7 km i imaće tri petlje “Kuljani”, “Omarska” i “Prijedor”.
Gradonačelnik Prijedora je izrazio zadovoljstvo jer ovako značaj projekat sa svojom realizacijom kreće upravo iz Prijedora, a njegov benefit će se ogledati u bržem povezivanju Prijedora sa značajnim industrijskim i privrednim centrima.
Pored toga, na sastanku je takođe razgovarano i brzom putu Prijedor – Kozarska Dubica – Donja Gradina i obilaznici oko Prijedora.

Izvor: prijedorgrad