Bikovi su završili bodljavinu, književnici besjede, a političari nastupe za govornicom i pod šatorom. Onda je udarila oluja, pljusak i grad i tek kad je sve to protutnjalo Manjačom i kad je pao mrak, nastao je pravi lom na Kočićevom zboru.

Manjača afterparti”, kako su ga već nazvali neki korisnici društvenih mreža, potrajao je do zore, a pod šatorima se dešavalo svašta.

Najžešća je, očekivano, bila zabava pod najvećim šatorom, koji imao i najjaču muzičku ekipu, predvođenu Goci bendom i zvijezdom krajiške pjesme, Maricom Divljak.

Da je među nekoliko stotina gostiju, koji ni nakon oluje nisu dustali od zborovanja, bio priličan broj onih koji ne žale potrošiti da bi počastili pjevačicu, pokazuju fotografije i video klipovi koji su postali hit na mrežama.

Tako je i “kraljica Manjače” dobila pravu kraljevsku krunu sazdanu od šuški, uglavnom krupnijih novčanica evra.

Da je kraljica imala i gardu i da je potezanje oružja, makar i simbolično, na Manjači stvar folklora, pokazao je i jedan od njenih obožavalaca, koji se na bini pojavio naoružan… plastičnom puškom.

Sve u stilu one stare zboračke “nema društva ni veselja nigdje, sve dok gazda šator ne podigne”! A kad se pod šatorom zakuva, samo je nebo granica!

Izvor: Srpskainfo