Trojica braće iz Kladnja uhapšeni su u Gradiški zbog toga što su divljali automobilom i psovali srpsku majku, saznaje Srpskainfo.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su Ibrahim H., Avdo H. I Amir H.

Naime, Policijskoj stanici Gradiška, sinoć je oko 20 časova prijavljeno je da se u ulici Vojvode Živojina Mišića čuje škripa automobila ,,Golf“ i da tri osobe iz vozila izgovaraju pogrdne riječi, te su na taj način kod građana izazvali osjećaj uznemirenosti.

Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici pronašli su, identifikovali i uhapsili I.H., A.H. i A.H. zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru – rekli su u PU Gradiška.

Daljim radom po prijavi, utvrđeno je da je putničkim vozilom ,,Golf“ upravljao A.H. pod dejstvom alkohola u organizmu, a prije sticanja prava na upravljanje, te da je isti upravljajući vozilom naglo povećavao brzinu vozila te izazvao prekomjernu buku i škripu usljed proklizavanja točkova.

Na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni utvrđeno je da ima dug u iznosu od 6.110 KM.

Policijski službenici su privremeno oduzeli putnički automobil, a protiv l A.H. će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Izvor: Srpskainfo