Gradski odbor SNSD u Banjaluci ozvaničio je početak izborne kampanje postavljanjem prvog plakata ispred Palate Predsjednika Republike Srpske.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske, rekao je da je SNSD dio naroda i dpdao da kreću kampanju ka pobjedi.

„Jer volimo ovu zemlju, volimo Republiku Srpsku, volimo ovaj narod i znamo da u ovim teškim vremenima koja dolaze za čitav svijet, narodu trebaju prepoznatljivi i sigurni kadrovi. Mi vjerujemo da to jesmo, nudimo se ponovo. Pozivamo sve da podrže SNSD, mene i Željku kao siguran i provjeren tandem u rješavanju mnogih nacionalnih i državnih problema. Živjela Republika Srpska jer je volimo“,  rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da se političari cijene po tome šta ostave iza sebe, a ne šta pričaju.

„Mi smo ostavili mnogo bolnica, škola koje smo izgradili, preko 120 km autoputne mreže, i to je dokaz da možemo i da znamo, pored svih osporavanja. Pokazalo se da smo mi  jedini faktor u Republici Srpkoj koji može da obezbijedi stabilnost i bezbjednost ovom narodu, a danas je to najvažnije. Jednako tako nismo spremni da napustimo naše pozicije i naše interese a naš interes je Republika Srpska, mir i slooda za ovaj narod“, izjavio je Dodik.

Dodao je da će pobjeda koju će dobiti najbolja za buduće vrijeme i da u rukama već imaju veliku pobjedu.

Željka Cvijanović, potpredsjednica SNSD-a i kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, rekla je da SNSD tradicionalno i simbolično u svim opštinama i gradskim organizacijama širom Republike Srpske počinje kampanju.

„Ono što namjeravamo uraditi u narednih mjesec dana je da podsjetimo naše građane na sve ono što smo uradili a isto tako da saopštimo šta su naši planovi za buduće vrijeme. Sigurna sam da SNSD ima potencijal, kapacitet, snagu dominantnu u Republici Srpskoj. Mi smo sa našim koalicionim partnerima ostvarili dobre rezultate, iznijeli mnoge teške bitke u mnogim teškim momentima. I ovo je sada težak period, ali došli smo do toga da sigurno idemo u našu pobjedu“, rekla je Cvijanovićeva.

Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka, rekao je će pobjeda ove partije biti najveća do sad.

„Moram da kažem da je gradski odbor SNSD-a Banjaluka izvršio konsolidaciju svojih redova i da će pobjeda biti nikad veća, ali ne zbog nas, mi radimo zbog naroda. Narod je prepoznao nas kao snagu koja će zadržati postojeći sistem gdje je dosta urađeno i gdje će biti nadogradnja. Narod ne želi eksperiment. Nismo ekipa eksperimenta, mi smo ozbiljna ekipa predvođena najboljim tandemom u državi i vjerujemo u pobjedu, pobjedu za unaprijeđenje života u Banjaluci i Republici Srpskoj“, rekao je Đajić.

Izvor: ATV