Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su Sloveniju rezultatom 97:93 u trećem kolu Evrobasketa.

Još jedna sjajna utakmica viđena je u Kelnu na ovogodišnjem Evrobasketu, a sada je Bosna i Hercegovina poslije velike drame nadigrala Sloveniju.

Najefikasniji je bio Džanan Musa sa 22 poena, dok je Roberson imao 21, a na drugoj strani Čančar se ističe sa 22 poena, Dragić je imao 20, a Dončić 16.

Meč je BiH dosta bolje otvorila i momentalno napravila seriju 8:0 na krilima Muse i Nurkića, ali je Slovenija preko Dončića i Dragića odgovorila i došla do 10:10.

Gledali smo rezultatsku klackalicu do kraja prvog kvartala, koji je ipak završen sa prednošću Slovenaca koji poenima Luke Dončića uz zvuk sirene dolaze do 32:26.

Drugu četvrtinu otvara mini revolveraški obračun, prvo smo vidjeli dvije trojke Džona Robersona i to jednu za drugom, a na to mu odgovara Zoran Dragić svojom torjkom za 35:32.

Odlijepili su se Slovenci na 8 razlike, ali onda na scenu stupaju Halilović, Nurkić i Musa za seriju Bosne i Hercegovine, 9:0, pa je nastao novi preokret i vođstvo njihovog tima od 41:40.

Slovenija nije bila spremna da prepusti vođstvo i nekao uspjela da povede sa 52:44, ali su Musa i Roberson bili zaslužni za to što je na poluvremenu na semaforu stajalo 52:49.

Treća četvrtina počinje serijom BiH 9:2, tri trojke u režiji Muse i Robersona i momentalno selektor Sekulić reaguje tajm-autom, 54:58 je vodila BiH u tom momentu.

Minut prije kraja imala je BiH dva poena prednosti i loptu. Slovenci nisu pogodili trojku, a onda Atić pogađa dva slobodna bacanja za plus četiri.

Na pet sekundi prije kraja Slovenci pogađaju za plus dva, a onda dva slobodna pogađa fantastični Roberson za konačnu pobjedu 97:93.

Izvor: Agencije