U derbiju šestog kola Prve lige Republike Srpske koji se igrao na Gradskom stadionu u Prijedoru između dojučerašnjih premijerligaša, “Rudar-Prijedor” i “Radnik” su podijelili bodove.

Izabranici Zorana Bujića su odlično otvorili utakmicu i već u 12. minuti došli u vođstvo golom Dragana Bilbije. Do 34. minuta “rudari” su konstantno napadali a onda iz jedne kontre Miloš Jokić, u prvom napadu svoje ekipe pogađa za poravnanje rezultata. Na odmor se otišlo sa neriješenim rezultatom. U drugom poluvremenu Prijedorčani su pokušavali doći do vođstva ali su Bijeljinci izdržali sve napade domaćina te je rezultat ostao ne promjenjen. Rudar-Prijedor – Radnik 1:1.

Nakon utakmice Zoran Bujić, šef stručnog štaba Rudar-Prijedora dao je kratku izjavu.

– Dali smo gol na vrijeme i utakmica je išla onim tokom kakvim smo i priželjkivali. Pritiskali smo protivnika i onda se desio taj neshvatljiv go. Njihov prvi napad u pola časa igre i oni su poravnali rezultat. Ja momcima nemam šta zamjeriti jer realno mi nemamo tog igrača koji može da odluči utakmicu, u deficitu smo kad je riječ o špic igračima. Iskren da budem nama je lakše igrati na strani nego kod kuće. Jednostavno ovi momci osjećaju taj neki pritisak ovdje zbog prevelike želje za pobjedom. Nadam se da ćemo razbiti i tu psihološku barijeru i prevladati krizu slabijih rezultata na domaćem terenu – rekao je Zoran Bujić trener Rudar-Prijedora za klupsku stranicu.

Izvor: SportDC