Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je Studentski centar “Nikola Tesla” u Banjaluci gdje je u toku rekonstrukcija Paviljona tri.

Dodik je posjetio i studentske čitaonice i menzu, gdje je ručao sa studentima. Osim toga, počastio je kuvarice sa 100 KM, piše ATV.

Dodik je rekao da će studenti u ovom objektu imati bolje uslove kada je riječ o smještaju, ali i besplatan ukoliko redovno polažu ispite.

On je dodao da će studenti simbolično plaćati tri obroka tri KM dnevno.

“Malo je država koje su za studente obezbijedile takav standard. Nećemo biti sentimentalni prema studentima koji ne izvršavaju svoje obaveze, a stanuju ovdje. Studentima ostaje da pohađaju nastavu, da uče i mogu ovdje da provedu sve četiri godine” rekao je Dodik novinarima.

On je rekao da u Studentskom centru “Nikola Tesla” preostaje rekonstrukcija paviljona jedan i dva.

Direktor Studentskog centra Dragoslav Topić rekao je da je za sanaciju i adaptaciju Paviljona tri, Vlada Srbije donirala dva miliona KM, a Vlada Republike Srpske uložila dodatnih 1.750.000 KM.

On je naveo da rekonstrukcija Paviljona tri, koji je izgrađen prije 50 godina, obuhvata kompletnu zamjenu elektroinstalacija, vanjske i unutrašnje stolarije, te sistema grijanja.

Izvor: banjaluka.net