Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, u dvije odvojene akcije zaplijenili su više kilograma različitih narkotika i uhapsili šest osoba, dok će protiv jedne osobe podnijeti krivičnu prijavu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga policija je uhapsila M. D. (1984), M. D. (1992), M. Đ. (1980) i N. R. (1992), dok će zbog istog djela podnijeti krivičnu prijavu protiv 17-godišnje djevojke. Takođe, policija je uhapsila i I. T. (1986) i I. V. (1983) koji se terete za krivično djelo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je pregledom M. D. (1992) pronašla manju količinu amfetamina, dok je kod I. T. pronašla oko 100 grama amfetamina koje je, kako se sumnja, prethodno kupio od osumnjičenog M. Đ.

Pretresom kuće i dvorišta u kojoj žive M. D. (1984) i M. D. (1992) policija je pronašla oko 2,17 kilograma smješe kofeina koja služi za uvećanje mase narkotika, manju količinu amfetamina, dvije elektronske vagice, kao i oko 1.100 mililitara amfetaminskog ulja.

Takođe, pretresom stana koji koristi M. D. (1992) na teritoriji Voždovca pronađena je manja količina marihuane, dok je pretresom stana na Zvezdari koji koristi osumnjičeni M. Đ. nađena manja količina amfetamina i elektronska vagica.

U drugoj akciji policija je kod I. V. pronašla manju količinu amfetamina spakovanog u dva paketića, a kod sedamnaestogodišnje djevojke džoint, dok je pretresom stana u kojem oni borave zaplijenjeno oko kilogram marihuane, oko pola kilograma amfetamina, dvije elektronske vagice i veća količina novca.

Osumnjičenima M. D, M. Đ, M. D, I. T, N. R. i I. V. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dok će protiv sedamnaestogodišnjakinje biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku tužiocu za maloljetnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Izvor: Kurir