Milovan Gavrić iz Modriče, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, jedan je od 135 kadeta Vojne akademije koji su danas promovisani u Beogradu.

Gavrić je Srni izjavio da je veoma zadovoljan školovanjem i da će postati mlađi inspektor.

Danas je promovisana i Rosana Maksimović iz Šipova koja je izjavila da je potporučnik Oružanih snaga BiH i da je zadovoljna školovanjem na Vojnoj akademiji u Beogradu.

– Stekla sam mnoge drugare, ali i znanja iz svih oblasti – rekla je Rosana, koju kolege sa Akademije zovu “zmaj iz Šipova”.

Program svečanosti ispred Doma Narodne skupštine Srbije uveličalo je učešće avijacije Vojske Srbije i nastupi Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” i Reprezentativnog orkestra Garde.

Vojnu akademiju završava 118 kadeta i kadetkinja 142. i 143. klase, među kojima je osam kadeta iz Oružanih snaga BiH i jedan kadet iz MUP Republike Srpske. Medicinski fakultet VMA završava 17 mladića i djevojaka 8. klase.

Najbolji kadeti Vojne akademije su Miloš Kostić, Aleksandar Nikolić i Kristina Živanović, dok je najbolji kadet Medicinskog fakulteta VMA Mladen Hadži Makunčević.

Autor: SRNA/RTRS