Kada je 1961. godine naslijedio svog oca Đuru i preuzeo jedan od najčasnijih poslova, da čuva Zejtinlik, vojničko groblje u Solunu gdje počivaju mošti srpskih vojnika, Đorđe Mihailović sigurno nije ni slutio koliko poštovanje i uvažavanje će uživati od sopstvenog narod, čak i kada više ne bude na istoj “funkciji”.

Jedan takav gest čuvenom djeda Đorđu nedavno je priredila grupa Srba koja se poslije posjete Zejtinliku okupila ispred zgrade prekoputa, u kojoj živi ovaj vremešni starac i zapjevala iz sveg glasa.

Pjesma “Tamo daleko” zaorila se pod terasom, sada već penzionisanog čuvara Zejtinlika, djeda Đorđa dok je on sa suprugom samo nemo stajao na balkonu, osmjehivao se posmatrao prizor.

Okupljeni, među kojima je bilo i djece i starijih, ponosno su pjevali stihove pjesme nastale u čast srpskih vojnika koji su se povlačili preko Albanije.

Kada se pjesma privela kraju, Đorđe je samo podigao ruke, počeo da tapše i maše okupljenima, a zatim pomazio zastavu koja se viori na njegovoj terasi, tik ispod mjesta na kojem je stajao.

Snimljeni prizor je potom završio na društvenim mrežama, gdje je mnoge oduševio i raznježio.

“Tjera suze na oči…”, “Predivno”, “BRAVO…. Ovo je ponos svih nas. I još jednom BRAVO…”, “Svaka čast”, ređali su se komentari, prenosi Blic.

Izvor: Srpskainfo