Na predizbornoj tribini u Bijeljini predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je istakao da je Republika Srpska daleko ozbiljnija od veličine njene teritorije.

“Ako imate snagu i karakter, onda nije presudna veličina zemlje i brojnost naroda, nego oni koji to zastupaju i kako će oni zastupati interese naroda”, rekao je Dodik i dodao da je važno da je koalicija kompaktno tkivo, jer su svi privrženi Srpskoj. Dodik je napomenuo da u Semberiju dolazi sa ponosom i obrazom, budući da je kroz svoje mandate nastojao da uvijek reaguje i rješava probleme, navodeći i situaciju sa izgradnjom kanala u gradu, podsjećajući i na napore preminulog gradonačelnika Miće Mićića da očuva ovaj grad. On je poručio da istorija mora da bude vodilja budućnosti srpskog naroda.

“Naši orijentiri moraju biti vrijednosti SPC, koja je očuvala naš identitet, koja nas uči da ne mrzimo i da poštujemo druge, ako žele stabilnost. Srbi nikada nisu željeli da nekog potlače, nisu bili narod koji je izrabljivao i uvijek su drugima donosili slobodu”, rekao je Dodik. On je napomenuo da se Srbi moraju uzdignuti i biti dostojni nasljednici predaka koji su znali za šta se bore.

“Ja se borim za Republiku Srpsku – od Trebinja do Novog Grada, za Bijeljinu kao za moje Laktaše, za Gacko jednako kao za Gradišku i sva mjesta širom Republike, ne u želji da nekoga unizim, već da omogućim da svi zajedno dobro živimo”, rekao je Dodik i naveo da BiH nije mjesto u kojem se Srbi žele dugo zadržati. Dodik je napomenuo da se mora voditi odgovorna politika, jer dolazi izazovno vrijeme, kada se “veliki” svađaju oko resursa kojih je sve manje.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik najavio je na centralnoj tribini u Ugljeviku da će Srpska sama izgraditi novu termoelektranu u ovom mjestu.

“Sad kad sam boravio u Rusiji, napravio sam aranžman, izuzeo sam od privatnih ruskih investitora investiciju u Ugljeviku i vratio u nadležnost Republike Srske koja će graditi termoelektranu `Ugljevik dva` koja će ostati nacionalno i narodno bogatstvo”, rekao je Dodik. On je dodao da će već ove nedjelje biti zaršen ugovorni odnos i da će se graditi termoelektrana najsavremenije tehnologije, dok će sadašnja nastaviti da radi, tako da će Ugljevik imati dupli kapacitet koji omogućava razvoj ove lokalne zajednice.

“Na kraju ovog mog mandata i početku sljedećeg mogu da kažem da iza mene ostaje stabilna i sigurna Republika Srpska, očuvana u miru za ljude koji u njoj žive i koja svaki dan ima veće resurse”, ocijenio je Dodik.

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva Željka Cvijanović rekla je da je izborna pobjeda zaslužena prethodnim radom i da je Ugljevik odlučio da bude sa ljudima koji rade za Republiku Srpsku i koji smatraju da su odgovorni svom narodu, a ne nekim strancima.

“Ozbiljna i stabilna politika čuva stabilnom našu Republiku Srpsku. Ništa nije važnije od naše stabilnosti, a to je garancija da ćemo čuvati naše institucije, one će čuvati naše nadležnosti i građane i svi zajedno onda imamo izvjesnu budućnost. Od snage SNSD-a i naše koalicije zavisiće snaga naše Republike”, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je ponosna na vlast SNSD-a jer je uspjela da odgovori velikim izazovima i da gradi i razvija Srpsku, a da je naponosnija zato što su imali hrabrosti da misle i da kažu ono što misle, za razliku od drugih koji se na izborima nude, a niti misle svojom glavom niti smiju da govore svojim ustima i nisu odgovorni svom narodu, nego stranim centrima. Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Milutin Tasovac rekao je na skupu da je pobjeda SNSD-a na izborima garancija da će Republika Srpska opstati i ostati, jer je ova državotvorna stranka iznijela teret kroz teška vremena.

Izvor: Agencije