Danas će u Srpskoj jutro biti hladno i pretežno vedro, a tokom dana malo toplije uz sunčane periode i postepeno naoblačenje, koje se premješta od zapada ka istoku.

Prognoza Hidrometeorološkog zavoda Srpske pokazuje da će vjetar biti slab i promjenjiv, dok će na zapadu i u Hercegovini duvati umjeren jugo.

Minimalna temperatura vazduha od 3 do 9 stepeni, na jugu do 11, a u  višim predjelima oko nula stepeni. Maksimalna temperatura od 18 do 24, u višim predjelima od 14 stepeni.

U Banjaluci će jutro biti hladno i pretežno vedro. U nižim dijelovima grada i oko rijeka moguća je prolazna magla. Tokom dana toplije uz sunčane periode i postepeno naoblačenje. Vjetar slab promjenjiv, popodne i uveče slab do umjeren jugozapadni.

Minimalna temperatura oko 5, a maksimalna oko 23 stepena.

Sutra oblačno, svježije i vjetrovito. Na zapadu i jugu česta kiša, u ostalim predjelima u prvom dijelu dana pretežno suvo i toplije. Popodne i uveče povremena kiša će padati i na istoku. Duvaće umjeren do jak, na planinama ponegdje olujni jugozapadni vjetar

Minimalna temperatura od 8 do 14, u višim predjelima od 4 stepena, a maksimalna od 15 stepeni na zapadu i do 22 na istoku, u višim predjelima od 10 stepeni.

U ponedjeljak vjetrovito i promjenjivo vrijeme sa kišom. Na jugu i zapadu češća kiša uz povremeno jače padavine, a u ostalim predjelima slabije i povremene padavine. Uveče i tokom noći na zapadu obilnije padavine, a do narednog jutra jača kiša zahvatiće većinu predjela. Duvaće umjeren, na jugu i planinama jak jugozapadni vjetar.

Minimalna temperatura od 8 do 15 stepeni, maksimalna od 18 do 24, u višim predjelima na zapadu od 14 stepeni.

Izvor: Agencije