Lider SNSD-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da očekuje da će na predstojećim izborima ostvariti pobjedu od preko 15 odsto razlike u glasovima.

“Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović će pobijediti sa još većom razlikom u broju glasova, jer je drugačija koncentracija za člana Predsjedništva, a SNSD će dobiti od 36 do 41 odsto podrške”, rekao je Dodik za “Mis televiziju”.

Dodik je izrazio uvjerenje da će na ovim izborima ojačati podrška političkom konceptu koji vodi i da će imati daleko stabilniju Narodnu skupštinu, Vladu.

“Naša ideja je da se obezbijedi u okviru Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH što samostalnija Republika Srpska, a ako nije moguće vraćanje na ustavna podešavanja, onda Srpska izvan BiH može da bude ozbiljna koncepija koja se može provesti u narednim godinama”, rekao je Dodik.

Kada je riječ o kampanji, Dodik kaže da je zadovoljan kako se odvija i da pokušava da razgovara o državnim pitanjima jer se time bavi predsjednik Republike, a ne tračarenjima, laganjima i obećanjima koja se neće ispuniti.

Komentarišući poruku ruskog predsjednika Vladimira Putina koji mu je poželio sreću na predstojećim izborima i da pobijede patriotske snage, Dodik je rekao da je jasno vidljivo da opozicija i ono što se predstavlja opozicijom u Srpskoj veoma povezano sa centrima moći na Zapadu koji ništa ne daje lako i nije solodaran.

“Prepoznatljiv je motiv koji Zapad hoće ovdje. Žele da smanje snagu Republike, a ojača snagu BiH. To je protiv životnog interesa srpskog naroda. Srpski narod u takvim okolnostima, gubitkom Republike Srpske ili čak malim gubitkom njene snage, odavde će se raseliti i mislim da oni računaju na to”, rekao je Dodik.

On kaže da bi Zapad doveo neke političare iz opozicije, koji bi kriveći svakoga i sve, učinili to da Srpska ostane prazna ljuštura.

Dodik ističe da je danas, u konstelaciji stalnih nasrtaja na Republiku Srpsku, veliko umijeće sačuvati njenu snagu.

“Naš jedini način da održimo našu sposobnost da preživimo je da budemo čvrsti, snažni, karakterni, odlučni i nepovinovati se autoritetima i to je osnova moje politike”, rekao je Dodik.

Autor: SRNA/ATV