Gerontodomaćice dva puta sedmično pomažu starim i iznemoglim licima. Sve to rade u okviru projekta ”Niste sami” koji implementira Udruženje građana ”DON”, finansira UNDP, a sufinansira Grad Prijedor. U međuvremenu su odlučile da nakon onoga što su vidjele na terenu, pokrenu humanitarnu akciju, kako bi uz pomoć građana prikupile pomoć za one kojima je to potrebno.

”Najpotrebnija je hrana, higijena i drva da se zima preživi. Teška je situacija, inače su te porodice same, zaboravljene, nemaju nikoga i jako teško žive”, kaže Dragana Mudrinić, gerontodomaćica.

Iz Udruženja građana ”DON” ističu da su podržali ideju gerontodomaćica da pomognu.

”Zahvaljujući jednoj od naših gerontodomaćica koja je došla sa tom idejom da se pokrene ova priča. Naravno, ”DON” se uvijek pridružuje, jer mi zaista smatramo da je dobro biti dobar i da par maraka nikoga neće osiromašiti, a da ćemo nekome zasigurno pomoći”, istakla je Murisa Marić iz Udruženje građana ”DON”.

Svi koji su u mogućnosti da na bilo koji način podrže ovu ideju, mogu se javiti u prostorije Udruženja građana ”DON” ili pozvati na broj telefona 052/231-155.

Izvor: kozarski