ГРАДИШКА, 28. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Градишка од данас има пуњач за електрична возила који су донирали савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић и фирма "ЕП мобајл".

Gradiška od danas ima punjač za električna vozila koji su donirali savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević i firma “EP mobajl”.

Riječ je o opunjaču koji omogućava punjenje potpuno prazne baterije električnog vozila u roku od četiri časa, nakon čega prosječni električni automobil može preći oko 550 kilometara.

Kovačević je rekao da je danas promovisano nešto što donosi budućnost i da je to jako bitno za Gradišku koja je najznačajnije tranzitno mjesto u Republici Srpskoj i BiH.

On je naveo da je dobro da svi ljudi koji prolaze kroz Gradišku znaju da mogu na ovom mjestu dopuniti svoj automobil, te da se time promoviše zdrava, održiva energija.

Direktor firme “EP mobajl” Nikola Karan naveo je da je na teritoriji Republike Srpske i Federacije BiH postavljeno više od 40 punjača.

– Obilježili smo parking prostor zelenom bojom i pratećom signalizacijom kako bi lakše korisnicima omogućili pronalazak mjesta za punjenje. Smatram da ovako nešto treba da ima svaki grad i opština – rekao je Karan.

Zamjenik gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić izrazila je zahvalnost za ovu donaciju punjača za električna vozila, koji je potreban, prije svega, jer je riječ o gradu na granici EU kroz koji svakodnevno prolazi veliki broj vozila.

– Moramo se truditi da bude što više električnih automobila da bismo zaštitili našu okolinu – rekla je Ilićeva.

Predstavnici “Gradske čistoće” Gradiška pohvalili su ovu aktivnosti, te se nadaju da će učestvovati u realizaciji narednih sličnih aktivnosti.

Iz Gradske uprave su uvjereni da će sa firmom “EP mobajl” i ubuduće sarađivati, kako bi na pojedinim lokacijama postavili još punjača za električne automobile.

Punjač je postavljen u glavnoj Vidovdanskoj ulici u blizini Osnovne škole “Danilo Borković”.

Autor: SRNA/RTRS