Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izrazila je zadovoljstvo što se širom Republike Srpske , a danas i u Prijedoru prigodnim programom obilježava Svjetski dan turizma.

” Ovaj datum se pokazao kao značajan u proteklom periodu upravo jer vidjeli smo koliko turizam znači za ukupnu privredu Republike Srpske”, izjavila je Gašićeva novinarima u Prijedoru.
Ona je dodala da raduje što u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj postoji povećan interes za razvoj turizma.
” Da bi razvijali turizam moramo prepoznati svoje potencijale u svakoj lokalnoj zajednici i to je ono na čemu je ministarstvo radilo u proteklom periodu , prije svega na podsticanje naših lokalnih turističkih organizacija da svoje destinacije brendiraju i da ih definišu kao mjesto koje treba posjetiti i na takav način ih nametnuti u turističkoj ponudi Republike Srpske”, rekla je Gašićeva.
Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije grada Prijedora Lejla Muslimović je čestitala svim turističkim radnicima Svjetski dan turizma istakavši da se turizam vratio na velika vrata nakon teškog perioda koji je praćen pandemijom korona virusa.
Turistička organizacija i Gradska uprava Prijedor organizovali su prigodnu manifestaciju na malom gradskom trgu i prezentovali prigodne turističke promo materijale i proizvode koji prezentuju bogatstvo potkozarskog kraja. Prijedorčani su imali priliku da pogledaju ponudu Nacionalnog parka Kozara, degustiraju proizvode domaćih proizvođača, ali i proizvode koje su pripremili učenici Poljoprivredno-prehrambene škole .
I učenici Osnovne škole “Desanka Maksimović iz Prijedora su se priključili obilježavanju ovog datuma manifestacijom “Dani turizma u Prijedoru”. Oni su sa svojim nastavnicima organizovali program kojim su predstaviti svoj grad Prijedor u svjetlu ponude gostima koji žele ili treba da ga posjete.


Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić , koji je danas boravio u posjeti Domu za starija lica u Prijedoru, iskoristio je priliku da zajedno sa gradonačelnikom Prijedora Slobodanom Javorom obiđe manifestaciju koju je na malom trgu organizovala Turistička organizacija grada povodom Svjetskog dana turizma.

Izvor: prijedorgrad