Da li je banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković obmanuo Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i mještane naselja Vrbanja ili je riječ o lošoj najavi događaja iz Gradske uprave?

Početak radova, prije pune tri godine, vrata vrtića u Vrbanji još zaključana za mališane, ali ne i za gradske zvaničnike. Mještani postavljaju pitanje, zašto se aktuelna gradska administracija sjetila da obilazi radove tek danas i u kojem je svojstvu prvi čovjek grada pristigao u njihovu mjesnu zajednicu.

– Mi smo imali informaciju kao Savjet MZ da danas gradonačelnik i nekolicina njegovih pratilaca su se okupili da otvore vrtić, isti je izjavio da je došao samo da obiđe radove, onda se pitamo zbog čega je naloženo Centru za predškolsko obrazovanje da danas od 11 časova dovede oko 15 dječice i da angažuju u svojoj režiji animatora Fazonka, ako su došli da obiđu radove, zna se ko obilazi radove – rekao je mještanin Vaso Јanković.

Ni vrtić, ni osnovna škola koja se nalazi pored i u koju ide oko 500 školaraca nemaju riješenu kanalizacionu mrežu. Mještani i za ovo krive gradsku vlast.

– Ovdje je 500 učenika i nastavno osoblje i muke mučimo sa septičkim jamama. Ovo je samo trik predizborni, došli su da se uslikaju – dodao je mještanin Dušan Јanjić.

Radovi na vrtiću “Zvončica” kaže gradonačelnik su završeni, ali mještani tvrde da je realna situacija daleko od idealne. Iako, u najavi pristigloj medijima Stanivuković poziva da se isprati obilazak radova, mališani vrtićkog uzrasta ipak su se našli na ovom događaju. U kojem svojstvu, mještanima nikako nije jasno.

– Radovi su svi završeni, bilo je određenih izazova, kao što je kanalizacija – istakao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Završetak radova prokomentarisala je i direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Јelena Kurtinović.

– Mi smo se danas okupili ovdje da svečano otvorimo, odnosno okončamo radove i na ovom vrtiću – dodala je ona.

Odmah nakon ove izjave, a na naš poziv objašnjava da je i ona dovedena u zabludu.

– Vidi se i po mojim izjavama, ja sam rekla da su završeni radovi, prosto sam imala takve informacije. Kasnije sam dobila informacije da je gradonačelnik poslao medijima saopštenje za medijsko praćenje, da poziva da se prisustvuje obilasku radova na vrtiću. Јa kao direktor institucije, smatram da smo dovedeni u zabludu – istakla je Kurtinovićeva u izjavi.

I mještani kategorični – naša djeca nisu i ne smiju biti oruđe u predizbornoj utakmici.

Autor: RTRS