Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević napadnut je danas na Terazijama, u neposrednoj blizini redakcije.

Vučićevića je pesnicom u glavu udarila jedna od aktivistkinja koja protestuje ispred Informera zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem.

– Vraćao sam se iz suda kada sam na Terazijama, ispred naše redakcije video grupu demonstranata. U želji da izbjegnem sukob, skrenuo sam u Nušićevu ulicu da bih do redakcije stigao drugim pravcem. U tom trenutku sam osetio silovit udarac s leđa u levu stranu glave. Okrenuo sam se i video mlađu plavokosu ženu koja me je onda i ogrebala po vratu. Urlala je na mene vrijeđala me, svo vrijeme pokušavala da me šutne! Nisam joj uzvratio, samo sam je uhvatio za ruku dok se nije smirila i nastavio dalje… – priča Vučićević.

FOTO: FOTO:USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: FOTO:USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

On kaže da se ovaj napad desio tačno ispod sigurnosne kamere koja je snimila cijeli događaj.

Nakon što je izbjegao sukob sa na Terazijama, glavni urednik Informera je nastavio ka redakciji kroz Nušićevu i Čumićevu ulicu, ali i tu su ga sačekali napadači.

– Jedna kratko ošišana djevojka, sva istetovirana i sa pirsingom na licu, pritrčala mi je i polila me nekakvom tečnošću dok su me njeni saučesnici vrijeđali i pretili – navodi Vučićević.

Vučićević kaže da je napade prijavio policiji, da je pozvao MUP da zaštiti novinare i urednike Informera, kao i da će podnijeti prijave protiv napadača, prenosi Blic.

Izvor: Srpskainfo