Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske Dražen Vrhovac dobitnik je prestižnog priznanja “Lider održivog razvoja”, koje će mu biti uručeno na centralnoj svečanosti 12. Dunavskog biznis foruma u Novom Sadu.

Priznanje će Vrhovcu biti uručeno u utorak, 27. septembra, a prvog dana Foruma u ponedjeljak, 26. septembra, učestvovaće na panel-diskusiji “Održivi razvoj i cirkularna ekonomija”.

U obrazloženju odluke žirija o dodjeli nagrade navedeno je da je Investiciono-razvojna banka Republike Srpske prepoznata kao respektabilan činilac održivog razvoja i konkurentnosti u regionu, saopšteno je iz IRB-a.

“Ovo priznanje podstrek je i putokaz za realizaciju svih budućih projekata, ideja i vizija – za dobrobit građana, kvalitetniji život i unapređenje prosperiteta”, navedeno je u obrazloženju.

Priznanje dodjeljuje “Medija invent” iz Novog Sada, Institut evropskih regiona iz Salzburga, Akademija inženjerskih nauka Srbije i TERIS iz Slovenije.

Dvanaesti Dunavski biznis forum okupiće eminentne stručnjake, predstavnike privrede, diplomatije, politike, nauke, kulture i medija iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, BiH, Crne Gore, Rumunije, Bugarske i Srbije.

Nakon plenarne sjednice “Dunavska strategija, pozitivna iskustva i očekivanja” biće održano 12 panela.

Dunavski biznis forum se organizuje u hotelu “Fruške terme” Vrdnička kula, s ciljem afirmacije prosperiteta i unapređenja regionalne saradnje, a na kraju forma će biti održan bal, večera i dodjela priznanja.

Pokrovitelji događaja su Privredna komora Srbije i Pokrajinski sekretarijat za privredu Vojvodine.

Autor: SRNA/prijedor24h