Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti protiv D.T. iz ovog grada koji je prijetio poslodavcu svoje supruge, objavilo je ovo tužilaštvo.

U optužnici je navedeno da je D.T. 25. jula povišenim tonom u trgovačkoj radnji u Prijedoru od zaposlene radnice R.D. tražio ženu Z.T. da njegovoj supruzi isplati 1.500 KM za probni rad.

Istog dana Z.T. je prijetnje prijavila Policijskoj upravi Prijedor, a 4. avgusta, nakon obavljenog informativnog razgovora u policiji na okolnosti te prijave, D.T. je ponovo otišao u radnju kod Z.T. i prijetio joj zbog prijave, navodeći da “neće biti svjesna šta će se događati” i da on obračunava za svaki naredni mjesec 1.000 KM koje će mu dati.

D.T. je, potom, na Fejsbuku objavio prijetnje upućene Z.T, koje je ona prijavila policiji, a njemu je određen pritvor, prenosi Dnevni Avaz.

Krivičnim zakonikom RS propisana je novčana ili kazna zatvora do dvije do 10 godina za onoga ko ozbiljnom prijetnjom ugrozi sigurnost neke osobe.

Izvor: Srpskainfo