Lara Miroslavić (16) iz Garešnice brutalno je pretučena u Njemačkoj, u mjestu Mainhardt, potvrdila je njena majka Snježana.

Prema riječima majke, Laru je na putu do škole na autobuskoj stanici nepoznati muškarac iz čista mira napao i tukao čekićem po glavi.

– Nakon dolaska hitne pomoći Lara je bila u strašnom šoku. Prebacili su je u bolnicu gdje operisana po hitnom postupku. Operacija je trajala šest sati. Lara ima teške povrede mozga, prelom lobanje i teške povrede lijevog oka. Takođe, ruke su joj sasječene i jedna ruka je ušivana. Pretpostavljam da je rukama štitila glavu koliko je mogla, jadno moje dijete – rekla je majka Snježana za MojPortal.

Prije dva mjeseca izgubila sina

Da stvar bude gore, Snježana i cijela porodica nedavno su proživjeli još jednu tragediju. Naime, prije nepuna dva mjeseca preminuo je Snježanin sin Ivan Poleto, koji je stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći u Pakracu.

– Potrebna nam je psihološka pomoć. Mi proživljavamo horor film. Nova rana na još uvijek svježu ranu. Još mi je Ivanova slika pred očima, a sad već gledam Laru na intenzivnoj u komi zamotane glave. Eto, dijete ne može više otići bezbrižno ni u školu. Moja Lara mogla je da postane novi Luka Ric – kaže Snježana i dodaje da je Lara trenutno stabilno i da je hirurški zahvat uspješno prošao.

– Stavili su je u sedaciju, odnosno indukovanu komu da spava i da mozak odmara da se što prije oporavi – dodaje majka.

Koliko god da čudno zvuči, ali ova priča mogla je završiti još gore. Naime, prema Snježaninim riječima, njena druga kćerka Sara gledala je Laru kako se šminka i sprema za školu i htjela je da pođe sa njom, iako taj dan nije imala nastavu. Srećom, to ipak nije učinila.

– Sara je imala neki čudan osjećaj i htjela je Laru da prati do škole, ali ipak nije. Zaspala je. Sreća u nesreći, jer možda bi i ona nastradala – dodaje majka Snježana.

Strahote koje kroz život prate Snježanu teško su zamislive i u najcrnijim scenarijima. Kako kaže, prije pet godina muku je prošla s još jednim sinom.

– On je stradao padom iz doma u Radićevoj kroz prozor. Takođe je imao teške povrede glave i neko vrijeme bio je u komi. Zbilja mučan oporavak smo prošli. Nemam vremena da dišem kako treba, a kamoli da se oporavim od jednog šoka, a već dođe novi. To je kao da čovjek ne proguta zalogaj, a već stavlja drugi i guši se hranom – kaže Snježna.

Istraga napada na Laru je još u toku, a po završetku biće poznate sve okolnosti nesreće.

Izvor: Telegraf.rs