Član Glavnog odbora SNSD-a Saša Aulić rekao je da je smiješno slušati potpredsjednika SDS-a Milana Radovića koji nedoraslom naziva predsjednika Republike i kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović, koja je do nogu potukla prethodnog i sadašnjeg predsjednika njegove stranke sa više od stotinu hiljada glasova razlike.

– Јoš je smješnije slušati ga kako se pravda da je u predizbornoj kampanji, ipak, radio za Šarovića, a ne samo za Јelenu Trivić. Njegovo nemušto pravdanje Šaroviću neodoljivo podsjeća na izreku po kojoj najveći vijenac uvijek nose oni koji su vam najviše radili o glavi – istakao je Aulić za Srnu, reagujući na izjavu Radovića da Cvijanovićeva “nije dorasla nijednoj ozbiljnoj funkciji u državi”.

Uostalom, poručio je Aulić, Radović bi trebalo da bude zahvalan Željki Cvijanović koja mu je 2. oktobra prokrčila put ka liderskoj poziciji u SDS-u koju odavno i neskriveno priželjkuje.

– A kada već spominje Austriju i Njemačku u kontekstu izbornog procesa, u tamošnjim CIK-ovima zasigurno ne bi mogli sjediti stranački funkcioneri koji bi brutalno kršili zakon za račun svojih partijskih centrala, niti bi njihovim prostorijama mogao prići, a kamoli dolaziti u večernje inspekcije neki strani državljanin koji se predstavlja i ponaša kao kolonijalni upravnik – ukazao je Aulić.

Autor: SRNA/RTRS