U Gradini su danas završeni radovi na asfaltiranju nekoliko putnih prvaca.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić obišao je gradilište i završne radove u ovom naselju i tom prilikom novinarima izjavio da je Gradina bila prioritet, jer se na njenoj teritoriji nalazi rudnik željezne rude, te da to stanovništvu nekako treba da se vrati.

“Prvenstveno smo dali akcenat na Gradinu, jer je novac koji koristimo za asfaltiranje upravo i došao od dividende `ArcelorMittala`. I bilo je najpreče da se ovim ljudima ovdje vrati, jer oni najviše trpe zbog rudarenja. Zato smo danas tu, završavamo asfaliranje oko 1.900 metara puteva, odnosno šest putnih pravaca u vrijednosti 250.000 KM”, izjavio je Kabić.
On je dodao da će u narednim danima radovi na asfaltiranju biti nastavljeni u Topoliku, Vrbicama i Aerodromskom naselju.
Mještani su pozdravili ove aktivnosti asfaltiranja u Gradini ističući da je bez dobrih puteva život na selu težak i da će im sada svakodnevno funkcionisanje biti mnogo lakše.
“Zahvaljujem se Gradskoj upravi na svemu što su uradili. Radili su i do sada, a ja mislim da treba i još više. Ono što je urađeno do sada, urađeno je kako treba”, rekao je mještanin Gradine, Dragoslav Popović.

Izvor: prijedorgrad

Video: kozarski